Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dohányzás képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Dohányzás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Dohányzás
Keresés
Találatok száma - 11 db
A dohányzás és káros hatásai

A dohányzás és káros hatásai

A dohányzás a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény kezeletlen vagy előkezelt levelinek élvezete. Ősidők óta ismert, hogyha egyes meggyújtott vagy izzó növények füstjét beszívják, akkor vagy élénkítő, vagy ellenkezőleg, kábító hatást érnek el. Például a kendermagot tüzes kőre, később tüzes fémlapra hintettek, és fölé hajoltak, hogy kábító füstjét belélegezzék. Hasonló okból terjedt el a martilapu füstjének élvezete és Keleten az ópiumpipázás. Nos az ártalmak közül lássuk a legveszélyesebb betegségek csoportját, a rákot. A dohányzás okozhat ajak-, szájüreg-, gége-, valamint nyelőcsőrákot. Ezek a kórok általában minden dohányost sújtanak, hiszen a füst a légzőszervrendszer ezen részeihez mindenféleképpen eljut. Ugyanezen okok miatt lehet még tüdő-, légcső- és hörgőrák is lehet a káros hatás. A dohány élvezete nikotintartalma miatt okozója lehet még hasnyálmirigy- és veseráknak is. Ez természetesen még nem az összes "mellékhatás".

Dohányzás

Dohányzás

Tájékoztatás a dohányzás visszaszorítását célzó uniós szabályozásról és kezdeményezésekről - Tobacco is the single largest cause of avoidable death in the European Union accounting for over half a million deaths each year and over a million deaths in Europe as a whole. It is estimated that 25% of all cancer deaths and 15% of all deaths in the Union could be attributed to smoking. In order to curb this epidemic, the European Community is actively developing a comprehensive tobacco control policy, which is characterised by a four-stage approach: ...

Egy weboldal, ahol leszoktathatod magad a dohányzásról

Egy weboldal, ahol leszoktathatod magad a dohányzásról

Leteszem a cigit program alapelvei A dohányzás tanult szokás. A leszokás is olyan folyamat, amit tanulnia kell, ugyanúgy, ahogy korábban megtanulta a dohányzást is. Gondoljon arra, hogy mióta dohányzik már, és adjon időt saját magának a leszokásra. Bár nem kell annyi idő a leszokásra, mint amennyi idő alatt rászokott a cigarettára, a leszokás mégis hosszú folyamat, és nem ér véget azzal, hogy leteszi a cigarettát. Ráadásul a már leszokott dohányosnál is előfordulhat, hogy akár évek múlva is visszaesik, és ismét dohányozni kezd. Ez a program segít felkészülni a cigaretta letételére és a dohányfüsttől mentes élet hosszú távú fenntartására. Programunk a következő lépésekkel segít a cigaretta letételében: Megismeri saját dohányzási szokásait! Aktívan felkészíti Önt a cigaretta letételére és az ezzel kapcsolatos nehézségekre! Segít egy előre meghatározott napon, a Függetlenség napján, letenni a cigarettát! Hozzájárul, hogy megelőzze a visszaesést és felkészüljön a tartós füstmentességre!

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Elektromos cigarettával a leszokásért

Elektromos cigarettával a leszokásért

Ahogy azt bizonyára mindannyian észrevettük a nyugati társadalmakban megfigyelhető tendencia, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen visszaesett a dohányosok száma és ez a folyamat hazánkra is egyre jellemzőbb. A kormány doházásra vonatkozó jogszabályai is, bár hivatalosan a nem dohányzók védelmére születtek, valójában a dohányosok számát próbálják csökkenteni, azzal hogy ellehetetlenítik őket attól, hogy a közösségi terekben és bizonyos fajtájú közterületeken hódoljanak ezen káros szenvedélyüknek. Ezen lépések helyességét természetesen máshogy ítélik meg a passzív és máshogy az aktív dohányosok. Az viszont tény, hogy ezen lépéseknek köszönhetően egyre többen döntenek úgy, leszoknak a cigarettáról. Ez azonban nem is olyan könnyű, mint azt sokan gondolnák. Nem csak amiatt, mert a szervezettől megvonjuk a nikotint, melyhez az már hozzászokott, hanem azért is mert nehéz lemondani a cigarettázás rituáléjáról. Pont ezért lehet kiváló alternatíva az elektromos cigaretta. Az elektromos cigaretta a normál cigarettában lévő anyagok közül csak a nikotint tartalmazza, így a dohányos megszabadulhat azon káros anyagoktól, melyekkel korábban mérgezte magát.

Elvonási tünet nélküli leszokás, Bp, 18. ker.

Elvonási tünet nélküli leszokás, Bp, 18. ker.

A biorezonanciás kezelés, alkalmas a dohányzásról történő leszoktatásra. Maximum három alkalom elegendő, ha a dohányos elhatározza a végleges leszokást. Gyorsan, és elvonási tünet nélkül tud bárki leszokni, ha a biorezonanciához pszichoterápia, éft (érzelmi felszabadítás technika) is társul. A módszer alkalmazása orvosi végzettséggel történik.

Hatékony dohányzás leszokás

Hatékony dohányzás leszokás

Dohányzás leszokás, nikotin stop. Biorezonancia és allergia központunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk azokat az embereket, akik elkötelezték magukat a természetes gyógyulás és egészséges életvitel mellett. Dohányzás leszoktató speciális biorezonancia terápiánk hatékony, gyors és fájdalommentes. A leszoktató terápia stressz, valamint méregtelenítő kezelés kiegészítésével kerül alkalmazásra. A kezelés számos esetben a függőség végleges megszűnését eredményezi. A kezelés után különös figyelmet kell fordítani a fokozott folyadékpótlásra, tekintve, hogy a szervezetben felhalmozódott méreganyagok a veséken keresztül a vizelettel távoznak a szervezetből. A kezelést kizáró okok: terhesség, epilepszia, vagy pacemaker.

Leszokás a dohányzásról

Leszokás a dohányzásról

A biorezonancia segítségével szenvedés nélkül leszokhat a dohányzásról. Az általunk alkalmazott eljárás fél óra alatt megszünteti a cigaretta utáni vágyat. A dohányzásról való leszokás teljes hatását a kezelést követő egy nap alatt fejti ki. A cigaretta nélkül eltöltött körülbelül második hét egy választó vonal, ha valaki eljutott idáig, akkor már túl van a nehezén és kezdi magán érezni a pozitív változások jeleit. A dohányzásról való leszoktató eljárás egyben méregtelenítő eljárás is, ezért fontos a sok folyadék fogyasztása (napi 2 liter). Még egy szál cigarettával se tegye próbára akaraterejét.

Miért is dohányzik az ember?

Miért is dohányzik az ember?

Miért is dohányzik az ember? Erre a kérdésre egyértelmű, kielégítő válasz ez ideig még nem született, annak ellenére, hogy a dohányzás kémiájáról, élettanáról, pszichológiájáról, szociológiai és kulturális megközelítéséről szinte megszámlálhatatlan tanulmány, cikk és publikáció látott már napvilágot. A dohányzás mégis valahogy több, mint ami egzakt módon leírható róla. Az emberek számottevő része dohányzik, s az Újvilág felfedezése óta eltelt évszázadok alatt a dohányzás az egyik fő élvezeti és időtöltési szokássá vált. Természetesen ízlés és nem kevésbé divat - mint oly sok egyéb tevékenységünkben, ebben is - nagyban befolyásolja alkalmazását, róla alkotott nézeteinket, véleményünket.

Mit okoz a dohányzás

Mit okoz a dohányzás

A megfigyelések, a tudományos kísérletek sora, s a mindezeket összegző világirodalmi adatok alapján biztonsággal állítható, hogy a dohányzás káros az egészségre. Nem kétséges, hogy egyes légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségek előidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntő szerepe van. Nem vitatható a dohányzás rákkeltő és emésztőrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége. Tovább >>>

Hirdetés
Nikotin függőség kalkulátor

Nikotin függőség kalkulátor

Nikotin függőség mérésére - Egy teszt, amit érdemes kitöltenie, hogy megtudja, szenvedélye-e a cigaretta? A kérdések és a számítás az ún. módosított Fagerstrom pontozásos rendszeren alapulnak. Amennyiben pontszáma 6 vagy annál magasabb, feltételezhető, hogy Ön nikotin-függő. Saját egészsége megőrzése érdekében javasoljuk, hogy szokjon le a dohányzásról. Ennek érdekében keresse és olvassa az életmód-váltást segítő kiadványokat, szükség esetén forduljon szakemberhez.

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szeretettel várom azokat, akik a mélyebb önismeret és hatékonyabb problémakezelés igényével keresnek újszerű megoldási lehetőségeket életútjuk során felmerülő problémáik megoldásához. Változni és változtatni akarnak, aminek a forrását elsősorban önmagukban keresik. Segíteni tudok: stressz, szorongás, pánik, alvászavar, önértékelési zavarok, párkapcsolati és gyermeknevelési problémák megoldásában Dohányzásról leszokást segítő csoport: Bizonytalanoknak, döntés előtt állóknak, leszokásban levőknek és Szabóné Suri Irén, pszichológus, pár- és családterapeuta, pszichodráma-vezető

Tuti menü