Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dohányzás képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Dohányzás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Dohányzás
Keresés
Találatok száma - 11 db
A dohányzás és káros hatásai

A dohányzás és káros hatásai

A dohányzás a burgonyafélék családjába tartozó dohánynövény kezeletlen vagy előkezelt levelinek élvezete. Ősidők óta ismert, hogyha egyes meggyújtott vagy izzó növények füstjét beszívják, akkor vagy élénkítő, vagy ellenkezőleg, kábító hatást érnek el. Például a kendermagot tüzes kőre, később tüzes fémlapra hintettek, és fölé hajoltak, hogy kábító füstjét belélegezzék. Hasonló okból terjedt el a martilapu füstjének élvezete és Keleten az ópiumpipázás. Nos az ártalmak közül lássuk a legveszélyesebb betegségek csoportját, a rákot. A dohányzás okozhat ajak-, szájüreg-, gége-, valamint nyelőcsőrákot. Ezek a kórok általában minden dohányost sújtanak, hiszen a füst a légzőszervrendszer ezen részeihez mindenféleképpen eljut. Ugyanezen okok miatt lehet még tüdő-, légcső- és hörgőrák is lehet a káros hatás. A dohány élvezete nikotintartalma miatt okozója lehet még hasnyálmirigy- és veseráknak is. Ez természetesen még nem az összes "mellékhatás".

Dohányzás

Dohányzás

Tájékoztatás a dohányzás visszaszorítását célzó uniós szabályozásról és kezdeményezésekről - Tobacco is the single largest cause of avoidable death in the European Union accounting for over half a million deaths each year and over a million deaths in Europe as a whole. It is estimated that 25% of all cancer deaths and 15% of all deaths in the Union could be attributed to smoking. In order to curb this epidemic, the European Community is actively developing a comprehensive tobacco control policy, which is characterised by a four-stage approach: ...

Egy weboldal, ahol leszoktathatod magad a dohányzásról

Egy weboldal, ahol leszoktathatod magad a dohányzásról

Leteszem a cigit program alapelvei A dohányzás tanult szokás. A leszokás is olyan folyamat, amit tanulnia kell, ugyanúgy, ahogy korábban megtanulta a dohányzást is. Gondoljon arra, hogy mióta dohányzik már, és adjon időt saját magának a leszokásra. Bár nem kell annyi idő a leszokásra, mint amennyi idő alatt rászokott a cigarettára, a leszokás mégis hosszú folyamat, és nem ér véget azzal, hogy leteszi a cigarettát. Ráadásul a már leszokott dohányosnál is előfordulhat, hogy akár évek múlva is visszaesik, és ismét dohányozni kezd. Ez a program segít felkészülni a cigaretta letételére és a dohányfüsttől mentes élet hosszú távú fenntartására. Programunk a következő lépésekkel segít a cigaretta letételében: Megismeri saját dohányzási szokásait! Aktívan felkészíti Önt a cigaretta letételére és az ezzel kapcsolatos nehézségekre! Segít egy előre meghatározott napon, a Függetlenség napján, letenni a cigarettát! Hozzájárul, hogy megelőzze a visszaesést és felkészüljön a tartós füstmentességre!

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Elektromos cigarettával a leszokásért

Elektromos cigarettával a leszokásért

Ahogy azt bizonyára mindannyian észrevettük a nyugati társadalmakban megfigyelhető tendencia, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen visszaesett a dohányosok száma és ez a folyamat hazánkra is egyre jellemzőbb. A kormány doházásra vonatkozó jogszabályai is, bár hivatalosan a nem dohányzók védelmére születtek, valójában a dohányosok számát próbálják csökkenteni, azzal hogy ellehetetlenítik őket attól, hogy a közösségi terekben és bizonyos fajtájú közterületeken hódoljanak ezen káros szenvedélyüknek. Ezen lépések helyességét természetesen máshogy ítélik meg a passzív és máshogy az aktív dohányosok. Az viszont tény, hogy ezen lépéseknek köszönhetően egyre többen döntenek úgy, leszoknak a cigarettáról. Ez azonban nem is olyan könnyű, mint azt sokan gondolnák. Nem csak amiatt, mert a szervezettől megvonjuk a nikotint, melyhez az már hozzászokott, hanem azért is mert nehéz lemondani a cigarettázás rituáléjáról. Pont ezért lehet kiváló alternatíva az elektromos cigaretta. Az elektromos cigaretta a normál cigarettában lévő anyagok közül csak a nikotint tartalmazza, így a dohányos megszabadulhat azon káros anyagoktól, melyekkel korábban mérgezte magát.

Elvonási tünet nélküli leszokás, Bp, 18. ker.

Elvonási tünet nélküli leszokás, Bp, 18. ker.

A biorezonanciás kezelés, alkalmas a dohányzásról történő leszoktatásra. Maximum három alkalom elegendő, ha a dohányos elhatározza a végleges leszokást. Gyorsan, és elvonási tünet nélkül tud bárki leszokni, ha a biorezonanciához pszichoterápia, éft (érzelmi felszabadítás technika) is társul. A módszer alkalmazása orvosi végzettséggel történik.

Hirdetés
Hatékony dohányzás leszokás

Hatékony dohányzás leszokás

Dohányzás leszokás, nikotin stop. Biorezonancia és allergia központunkat azért hoztuk létre, hogy támogassuk azokat az embereket, akik elkötelezték magukat a természetes gyógyulás és egészséges életvitel mellett. Dohányzás leszoktató speciális biorezonancia terápiánk hatékony, gyors és fájdalommentes. A leszoktató terápia stressz, valamint méregtelenítő kezelés kiegészítésével kerül alkalmazásra. A kezelés számos esetben a függőség végleges megszűnését eredményezi. A kezelés után különös figyelmet kell fordítani a fokozott folyadékpótlásra, tekintve, hogy a szervezetben felhalmozódott méreganyagok a veséken keresztül a vizelettel távoznak a szervezetből. A kezelést kizáró okok: terhesség, epilepszia, vagy pacemaker.

Leszokás a dohányzásról

Leszokás a dohányzásról

A biorezonancia segítségével szenvedés nélkül leszokhat a dohányzásról. Az általunk alkalmazott eljárás fél óra alatt megszünteti a cigaretta utáni vágyat. A dohányzásról való leszokás teljes hatását a kezelést követő egy nap alatt fejti ki. A cigaretta nélkül eltöltött körülbelül második hét egy választó vonal, ha valaki eljutott idáig, akkor már túl van a nehezén és kezdi magán érezni a pozitív változások jeleit. A dohányzásról való leszoktató eljárás egyben méregtelenítő eljárás is, ezért fontos a sok folyadék fogyasztása (napi 2 liter). Még egy szál cigarettával se tegye próbára akaraterejét.

Miért is dohányzik az ember?

Miért is dohányzik az ember?

Miért is dohányzik az ember? Erre a kérdésre egyértelmű, kielégítő válasz ez ideig még nem született, annak ellenére, hogy a dohányzás kémiájáról, élettanáról, pszichológiájáról, szociológiai és kulturális megközelítéséről szinte megszámlálhatatlan tanulmány, cikk és publikáció látott már napvilágot. A dohányzás mégis valahogy több, mint ami egzakt módon leírható róla. Az emberek számottevő része dohányzik, s az Újvilág felfedezése óta eltelt évszázadok alatt a dohányzás az egyik fő élvezeti és időtöltési szokássá vált. Természetesen ízlés és nem kevésbé divat - mint oly sok egyéb tevékenységünkben, ebben is - nagyban befolyásolja alkalmazását, róla alkotott nézeteinket, véleményünket.

Mit okoz a dohányzás

Mit okoz a dohányzás

A megfigyelések, a tudományos kísérletek sora, s a mindezeket összegző világirodalmi adatok alapján biztonsággal állítható, hogy a dohányzás káros az egészségre. Nem kétséges, hogy egyes légzőszervi, szív- és érrendszeri betegségek előidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntő szerepe van. Nem vitatható a dohányzás rákkeltő és emésztőrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége. Tovább >>>

Hirdetés
Nikotin függőség kalkulátor

Nikotin függőség kalkulátor

Nikotin függőség mérésére - Egy teszt, amit érdemes kitöltenie, hogy megtudja, szenvedélye-e a cigaretta? A kérdések és a számítás az ún. módosított Fagerstrom pontozásos rendszeren alapulnak. Amennyiben pontszáma 6 vagy annál magasabb, feltételezhető, hogy Ön nikotin-függő. Saját egészsége megőrzése érdekében javasoljuk, hogy szokjon le a dohányzásról. Ennek érdekében keresse és olvassa az életmód-váltást segítő kiadványokat, szükség esetén forduljon szakemberhez.

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szabóné Suri Irén veszprémi pszichológus

Szeretettel várom azokat, akik a mélyebb önismeret és hatékonyabb problémakezelés igényével keresnek újszerű megoldási lehetőségeket életútjuk során felmerülő problémáik megoldásához. Változni és változtatni akarnak, aminek a forrását elsősorban önmagukban keresik. Segíteni tudok: stressz, szorongás, pánik, alvászavar, önértékelési zavarok, párkapcsolati és gyermeknevelési problémák megoldásában Dohányzásról leszokást segítő csoport: Bizonytalanoknak, döntés előtt állóknak, leszokásban levőknek és Szabóné Suri Irén, pszichológus, pár- és családterapeuta, pszichodráma-vezető

Tuti menü