Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Drog - kábítószer képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Drog - kábítószer - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Drog - kábítószer
Keresés
Találatok száma - 8 db
A drog ellen - amit a szülő tehet

A drog ellen - amit a szülő tehet

Figyeljen gyermekére! Gyanúra adhat okot a magatartás, az alvási szokások és az étvágy változása, a romló iskolai eredmények, új barátok feltűnése, a régiek elhanyagolása, a gyakoribbá váló konfliktusok iskolában és otthon egyaránt. Beszéljen gyermekével! Minél korábban rá kell világítania a drogfogyasztás súlyos veszélyeire. Soha nem kérdezze meg azt, hogy "Ugye nem kábítószerezel?" Helyette kérdezze meg, hogy mi a véleménye a drogról! Magyarázza el gyermekének a saját álláspontját. Beszéljék meg, hogy mit tehet, ha találkozik a kábítószerrel.

A kábítószerfogyasztás tünetei

A kábítószerfogyasztás tünetei

A kábítószer-fogyasztást jellegzetes tünetegyüttesek kísérik, amelyeket időben felismerve megóvhatjuk gyermekeinket, barátainkat, ismerőseinket a veszélyektől és a káros következményektől. Pszichés tünetek: idegesség, ingerlékenység, szorongás, depresszió, levertség, közöny, ok nélküli érzelmi megnyilvánulások, indokolatlan fáradtság, gyors kimerülés, álmatlanság, alvászavarok, összefüggéstelen beszéd, indokolatlan félelemérzés, pánikérzés. Testi tünetek: beesett hamuszürke arc, bőrelszíneződés, ismeretlen eredetű tűszúrásnyomok a test felszínén, szájszárazság, étvágytalanság, erős fogyás, túlzott érzékenység fényre, zajra, fájdalomra.

Drogok és plázák bűvölete

Drogok és plázák bűvölete

A különböző kábítószerek első kipróbálásának ideje ma már a serdülőkorra tehető - erősíti meg egy tavalyi kutatás, amely 13 évestől a főiskolás korig bezáróan vizsgálta fiatalok szabadidős szokásait és szerfogyasztását. Jó egy évtizede a többség a húszas éveiben jutott el a drogok kipróbálásáig, ma ez a középiskolás korra jellemző, miközben egyre nő a drogfogyasztók száma. A kaposvári kutatás igazolja, hogy a fiatalok szabadidős kultúráját és szerhasználatát illetően nincs nagy különbség a vidéki városok és a főváros között. A fiatalok leggyakrabban látogatott szabadidős helyszínei a pláza és a város sörözői, kocsmái. A bevásárlóközpontoknak meghatározó szerepe van a legfiatalabbak szabadidő-töltési szokásaiban: a plázakultúrával összefüggő szórakozási formák (multiplexek, játéktermek, maga a pláza) látogatottsága kiugróan magas az általános iskolások körében, a főiskolásoknál a legalacsonyabb.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Drogosok szleng szótára

Drogosok szleng szótára

A-tól Z-ig, hogy a szülők is értsék, ha a gyerek 'mákvirág nyelven' beszél előtte, s fogjon gyanút még idejében. A felsorolás nem teljes, hisz a szleng sajátja, hogy naponta alakul...agy - Ad az agynak: drogot használ; kábszerezik; Fokozza a tudatát, Szétszívja az agyát: annyi hasist vagy marihuánát szív, hogy teljesen a hatása alá kerüljön, Hülyére szívja magát, Lemegy nullára

Hová fordulhat?

Hová fordulhat?

Hová fordulhat pszichiátriai, addiktológiai problémákkal? A hazai DROG AMBULACIÁK neve, címe, vezetői, telefonszámmal. A többi segítség szintén névvel, címmel, telefonszámmal: Pszichiátriai osztályok - Pszichiátriai gondozók - Addiktológiai gondozók - Klinikai szakpszichológusok - Pszichoterapeuták

Kábítószer-fogyasztás

Kábítószer-fogyasztás

Tájékoztatás a kábítószer-használat népegészségügyi vonatkozásait érintő uniós politikáról (megelőzés, felvilágosítás, kockázatcsökkentés, kezelés/rehabilitáció) - Drug-related harm is a key public health and social concern across the Community, and beyond. The EU has an obligation to ensure that a high level of human health protection shall be ensured in the definition and implementation of all Community policies and activities (Article 152 of the Treaty). It especially states that the Community shall 'complement the Member States' action in reducing drugs-related health damage, including information and prevention'.

Miért nyúlnak fiatalok a droghoz?

Miért nyúlnak fiatalok a droghoz?

A dohány és az alkohol mellett a marihuána és a hasis fogyasztása is erősen terjed a fiatalkorúak között. (Magyarországi középiskolások 30%-a kipróbált már valamilyen illegális drogot, bár ugyanezen hivatalos felmérések szerint zömük ennél meg is áll, s a kipróbálóknak „csak' mintegy 1%-a válik drogfüggővé (a magyar kiadó megjegyzése) Droghatás alatt könnyebbnek tűnnek a hétköznapok, a problémák háttérbe szorulnak, az ember egy időre elmenekül a folyamatos ingeráradat elől. Az érzékelés megváltozása új távlatokkal kecsegtet, s hirtelen úgy érzi az ember, hogy összekapcsolódik azokkal, akik hasonló megtapasztalásokat tesznek. Ha valaki rámutat ezeknek a kenderszármazékoknak a veszélyességére, nevetségesnek és korlátoltnak hat. Ám ezek a drogok valóban olyan hálót tudnak fogyasztójuk köré szőni, amely egyre szorosabbra zárul, és végül gonoszul fogságban tartja -a való élettől idegen álmodozásokban, új és még újabb tapasztalatok mohó vágyában... és a szenvedély(betegség)ben.

Rettegnek a drogtól a fiatalok

Rettegnek a drogtól a fiatalok

Az elmúlt évtizedben világszerte emelkedett a drogfogyasztók száma. Magyarországon az utóbbi években stagnál a helyzet, mivel fiatal honfitársaink jobban kedvelik az önpusztítás hagyományos módjait. Drogfogyasztás terén ugyan európai viszonylatban az alsó középmezőnyhöz tartozunk, ám a mértéktelen alkoholfogyasztás, dohányzás, gyógyszerezés terén élen járunk. A szakemberek szerint hiába papolunk a drogveszélyről, ha közben tocsogunk az alkoholban és a dohányfüstben, az ellátórendszerünk fejletlen, és még mindig a büntetőjogi eszközök mindenhatóságában bízunk.

Tuti menü