Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Prevenció képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Prevenció - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Prevenció
Keresés
Találatok száma - 5 db
A prevenció története

A prevenció története

A kínai császárok addig fizették busásan orvosaikat, ameddig egészségesek maradtak, aztán kivégeztették őket. Lehet, ez is közrejátszott abban, hogy a prevenció, a megelőzés gondolata nem vált népszerűvé az orvoslás több évezredes történetében. Ezért nem csoda, ha csak alig száz éve került komolyabban a köztudatba, ám hosszú évtizedek teltek el, amíg a megelőzés elmélete beépült az orvosi gyakorlatba. Azonban ennyi idő sem volt elegendő ahhoz, hogy az emberek szemléletében lényeges változás következzék be.

Kinek hiszünk, ha az egészségünkről van szó?

Kinek hiszünk, ha az egészségünkről van szó?

Tíz lakosból kilenc gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság, mégis csak a magyar felnőtt lakosság 12 százaléka tájékozódik rendszeresen az egészség híreivel kapcsolatban - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg kérésére készített felméréséből.

Megelőzés és felvilágosítás

Megelőzés és felvilágosítás

Az EU lakói soha nem éltek olyan hosszú ideig, mint napjainkban. A várható élettartam jelenleg is folyamatosan nő. Az európaiak egészségi állapota azonban messze elmarad a lehetőségektől, és továbbra is magas az olyan megbetegedések és halálozások száma, amelyek megelőzhetők lettek volna. Az egészségi állapotot meghatározó fő tényezők a társadalmi és gazdasági feltételekkel és az ezekkel összefüggő élet- és munkakörülményekkel kapcsolatosak. Ezeken igyekeznek javítani az EU gazdasági és szociális területeket érintő szakpolitikái. Az egészséget azonban olyan életmóddal kapcsolatos tényezők is alapvetően befolyásolják, mint a dohányzás, a táplálkozás, a testmozgás, az alkoholfogyasztás vagy az emberek önmagukkal és másokkal szemben tanúsított magatartása. A korai elhalálozás és a maradandó egészségkárosodás legfőbb okai Európában a balesetek, a mentális zavarok, a rák, valamint a keringési és a légzőszervi megbetegedések.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Olcsóbb megelőzni, mint kezelni

Olcsóbb megelőzni, mint kezelni

Az iparilag fejlett országok egészségügyi kiadásainak háromnegyedét olyan krónikus betegségek kezelésére kell elkölteni, melyek jelentős részének kialakulása betegségmegelőző programokkal megakadályozható volna. Kérdés, hogy a betegségek megelőzése mennyire csökkenthetné az egészségügyi ellátás viharosan emelkedő költségeit.

Természetgyógyász házi praktikái az egészség megőrzéséért

Természetgyógyász házi praktikái az egészség megőrzéséért

Róka Ferenc természetgyógyász a természetes gyógymódokat alkalmazza krónikus betegségek kezelésére. Különösen a talpmasszázs, reflexológia, testmasszázs, akupresszúra, köpölyözés, olajterápia, az illóolajok és a méz egészség-javító eszközeivel gyógyít. A kezelések során visszatérő kérdésekre e blogban válaszol. Tanulságos sztorik kapcsán vetődik fel egy-egy egészségügyi probléma, amelyre tippek, trükkök, megoldási javaslatok sorával áll elő a szerző. Mindezen finom gyógymódok célja az egészség fenntartása, a betegség megelőzése, az állóképesség erősítédse, betegségek esetén terápia, illetve a a kúrák kiegészítése, támogatása. - Hogyan járulhatunk hozzá mi magunk egy masszázskúra eredményességéhez? - Millyen életmód változtatások, reformok segítenek egy jobb életminőség eléréséhez? - Mit ajánl egy természetgyógyász az alternatív medicina túlélőkészletéből? - Mivel vértezzük fel az immunrendszert a megbetegedés elkerülésére? Mindezt a szórakoztató ismeretterjesztés szellemében találjuk képekkel, videókkal ilusztrálva a weboldalon. Érdeklődés esetén ingyenes tanácsadást kérhetünk email, vagy chat formában, és időpont egyeztetésre is azonnali lehetőség nyílik.

Tuti menü