Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek a megelőzésért képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Szervezetek a megelőzésért - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Szervezetek a megelőzésért
Keresés
Találatok száma - 6 db
Depresszió Stop

Depresszió Stop

A modern társadalmakban a lelki problémák és megbetegedések számaránya, köztük az öngyilkosságé is nő. Magyarország ebben előkelő helyet foglal el még ma is a világ-ranglistán. Az öngyilkosságok számának növekedése miatt világszerte alakultak szervezetek a megelőzésre, hogy segítsék azokat, akik úgy érzik, önerejükből képtelenek kilábalni nehézségeikből: válsághelyzetbe jutottak. Ilyen prevenciós, megelőző szervezetek a lelki elsősegély telefonszolgálatok, amelyek önként vállalt feladata az öngyilkosság-megelőzés, krízis-intervenció és a mentálhigiénés prevenció. A szolgálatok alapelvei: az névtelenség, anonimitás - a bizalom megőrzéséért; az állandó elérhetőség; a probléma-érzékenység; a beleérző támasznyújtás; az élet - mint érték - képviselete. Lelki elsősegély szolgálatok "Bizalom" Lelkisegélyszolgálat (0-24) 06-80-505-501 Fiataloknak: GYITOSZ Krízisvonal (0-24) 06-80-505-003 Pszichológiai tanácsadás párkapcsolati, családi és életkérdésekben: Humánszolgáltató Központ 06-56-424-502

Drog-Stop

Drog-Stop

Ezt a vonalat nem hallgatják le, nem vagyunk rendőrök, ingyenes a számunk, és az anonimitás névtelenséget jelent. Mint már említettük, ha rendszeresen hívsz minket állandó hívója leszel egy általad választott ügyelőnek. Vagyis az első lépéseknél (például a leszokásban) lesz akivel rendszeresen beszélgethetsz, lesz akitől tanácsot kaphatsz, vagy egyszerűen meghallgat. Lehetőleg mindig őt keresd, ez az állhatatosság fontos része lehet akár a gyógyulásban is. Egy idő után azonban az elválás elkerülhetetlen, hiszen az a jó, ha odáig jut az ember, hogy saját magát tudja kihúzni a bajból. Szóval ne légy ügyelőfüggő.

Emberbarát Alapítvány

Emberbarát Alapítvány

Alapítványunk olyan prevenciós programokat kínál a fiatalok számára, amelyekkel felhívjuk a figyelmet a folyamatos egészségfejlesztés szükségességére. A programok az egészséges életmódra nevelnek, a szabad idő hasznos eltöltését kínálják. Azoknak a fiataloknak nyújtunk segítséget, akik a maguk, a családjuk vagy a társadalom hibájából hátrányos helyzetbe kerültek, életükből hiányoznak bizonyos egészségi előfeltételek vagy a megfelelő szociális háttér (család, lakás, képzettség, munkahely). Ezeket a hátrányokat kívánjuk mérsékelni.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Magyar Rákellenes Liga

Magyar Rákellenes Liga

Közismert tény, hogy a rák a második vezet˜ halálok hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek után. Érzékeltetve a probléma súlyosságát: évente egy Esztergom nagyságú város lakosait veszítjük el daganatos megbetegedésben. Ez a probléma megoldás után kiállt! A rák legy˜zése nemcsak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye! A Magyar Rákellenes Liga 1990-ben alakult meg, hogy kiemelten közhasznú civil szervezetként részt vegyen a rák elleni küzdelemben. A UICC (International Union Against Cancer - Nemzetközi Rákellenes Unió) és az ECL (Association of European Cancer Leagues - Európai Rákligák Szövetsége) tagjaként a nemzetközi színtéren is jelen vagyunk. Fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel részt vállaljunk egy nemzetek feletti rákellenes küzdelemben. KORAI FELISMERÉSSEL A RÁK IS GYÓGYÍTHATÓ! Mit tehet Ön ennek érdekében? Csökkentheti a rákbetegség kialakulásának esélyét, ha a KOCKÁZATI TÉNYEZ˜KET MÉRSÉKLI (dohányzás, mértéktelen alkoholfogyasztás, túlzásba vitt napozás, mozgásszegény életmód, elhízás, szennyezett környezet, egészségtelen munkakörülmények stb.)!

Modern Prevenció Alapítvány

Modern Prevenció Alapítvány

A Modern Prevenció Alapítvány az egészség megőrzésére alakult, és a kezdeti tevékenységek főként a betegségek megelőzésére irányultak. A 2004. évben kiterjesztettük preventív tevékenységünket az ifjúság és a gyerekek körére, mivel a kutatások és a tapasztalatok azt mutatták, hogy a drogok terjedésével - amely egyben a bűnözés melegágya is - a társadalomnak ez a rétege egyre veszélyeztetettebb helyzetbe kerül. Ezért új célul tűztük ki a régi erkölcsi értékek visszahozását, mint az élet minden területére kiterjedő szabályrendszert.

Szexuális Nevelés és Kultúra Elősegítéséért Alapítvány

Szexuális Nevelés és Kultúra Elősegítéséért Alapítvány

" A weblap létrehozásával az volt a célunk, hogy a pedagógusok megfontolt döntéséhez segítséget nyújtsunk. A könyveinket részletesen bemutatjuk, így könnyebben megítélhető, hogy alkalmasak-e arra, hogy a tanulók kezébe adva segítse az egészséges fejlődésüket. Meggyőződhetnek arról, hogy vajon kiválthat-e ellenérzést a könyv a tartalmával, mondanivalójával a szülőkben, a gyerekekben vagy a pedagógusokban. "

Tuti menü