Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szervezetek a megelőzésért képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Szervezetek a megelőzésért - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Szervezetek a megelőzésért
Keresés
Találatok száma - 6 db
Depresszió Stop

Depresszió Stop

A modern társadalmakban a lelki problémák és megbetegedések számaránya, köztük az öngyilkosságé is nő. Magyarország ebben előkelő helyet foglal el még ma is a világ-ranglistán. Az öngyilkosságok számának növekedése miatt világszerte alakultak szervezetek a megelőzésre, hogy segítsék azokat, akik úgy érzik, önerejükből képtelenek kilábalni nehézségeikből: válsághelyzetbe jutottak. Ilyen prevenciós, megelőző szervezetek a lelki elsősegély telefonszolgálatok, amelyek önként vállalt feladata az öngyilkosság-megelőzés, krízis-intervenció és a mentálhigiénés prevenció. A szolgálatok alapelvei: az névtelenség, anonimitás - a bizalom megőrzéséért; az állandó elérhetőség; a probléma-érzékenység; a beleérző támasznyújtás; az élet - mint érték - képviselete. Lelki elsősegély szolgálatok "Bizalom" Lelkisegélyszolgálat (0-24) 06-80-505-501 Fiataloknak: GYITOSZ Krízisvonal (0-24) 06-80-505-003 Pszichológiai tanácsadás párkapcsolati, családi és életkérdésekben: Humánszolgáltató Központ 06-56-424-502

Drog-Stop

Drog-Stop

Ezt a vonalat nem hallgatják le, nem vagyunk rendőrök, ingyenes a számunk, és az anonimitás névtelenséget jelent. Mint már említettük, ha rendszeresen hívsz minket állandó hívója leszel egy általad választott ügyelőnek. Vagyis az első lépéseknél (például a leszokásban) lesz akivel rendszeresen beszélgethetsz, lesz akitől tanácsot kaphatsz, vagy egyszerűen meghallgat. Lehetőleg mindig őt keresd, ez az állhatatosság fontos része lehet akár a gyógyulásban is. Egy idő után azonban az elválás elkerülhetetlen, hiszen az a jó, ha odáig jut az ember, hogy saját magát tudja kihúzni a bajból. Szóval ne légy ügyelőfüggő.

Emberbarát Alapítvány

Emberbarát Alapítvány

Alapítványunk olyan prevenciós programokat kínál a fiatalok számára, amelyekkel felhívjuk a figyelmet a folyamatos egészségfejlesztés szükségességére. A programok az egészséges életmódra nevelnek, a szabad idő hasznos eltöltését kínálják. Azoknak a fiataloknak nyújtunk segítséget, akik a maguk, a családjuk vagy a társadalom hibájából hátrányos helyzetbe kerültek, életükből hiányoznak bizonyos egészségi előfeltételek vagy a megfelelő szociális háttér (család, lakás, képzettség, munkahely). Ezeket a hátrányokat kívánjuk mérsékelni.

Vitamin magazin hírek
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen. - Addig nem adok gyógyszert a betegnek amíg a táplálkozását rendbe nem teszem! Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség, mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert. / Más ezt úgy fogalazta meg, hogy nincs gyógyithatatlan betegség, csak gyógyithatatlan...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Az egészség elvesztésének lépései.
Az egészség elvesztésének lépései. Néhány elgondolkodtató mondat, amivel foglalkoznunk kell: 1. Az emberek...
Magyar Rákellenes Liga

Magyar Rákellenes Liga

Közismert tény, hogy a rák a második vezet˜ halálok hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek után. Érzékeltetve a probléma súlyosságát: évente egy Esztergom nagyságú város lakosait veszítjük el daganatos megbetegedésben. Ez a probléma megoldás után kiállt! A rák legy˜zése nemcsak orvosi feladat, hanem mindannyiunk közös ügye! A Magyar Rákellenes Liga 1990-ben alakult meg, hogy kiemelten közhasznú civil szervezetként részt vegyen a rák elleni küzdelemben. A UICC (International Union Against Cancer - Nemzetközi Rákellenes Unió) és az ECL (Association of European Cancer Leagues - Európai Rákligák Szövetsége) tagjaként a nemzetközi színtéren is jelen vagyunk. Fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel részt vállaljunk egy nemzetek feletti rákellenes küzdelemben. KORAI FELISMERÉSSEL A RÁK IS GYÓGYÍTHATÓ! Mit tehet Ön ennek érdekében? Csökkentheti a rákbetegség kialakulásának esélyét, ha a KOCKÁZATI TÉNYEZ˜KET MÉRSÉKLI (dohányzás, mértéktelen alkoholfogyasztás, túlzásba vitt napozás, mozgásszegény életmód, elhízás, szennyezett környezet, egészségtelen munkakörülmények stb.)!

Modern Prevenció Alapítvány

Modern Prevenció Alapítvány

A Modern Prevenció Alapítvány az egészség megőrzésére alakult, és a kezdeti tevékenységek főként a betegségek megelőzésére irányultak. A 2004. évben kiterjesztettük preventív tevékenységünket az ifjúság és a gyerekek körére, mivel a kutatások és a tapasztalatok azt mutatták, hogy a drogok terjedésével - amely egyben a bűnözés melegágya is - a társadalomnak ez a rétege egyre veszélyeztetettebb helyzetbe kerül. Ezért új célul tűztük ki a régi erkölcsi értékek visszahozását, mint az élet minden területére kiterjedő szabályrendszert.

Hirdetés
Szexuális Nevelés és Kultúra Elősegítéséért Alapítvány

Szexuális Nevelés és Kultúra Elősegítéséért Alapítvány

" A weblap létrehozásával az volt a célunk, hogy a pedagógusok megfontolt döntéséhez segítséget nyújtsunk. A könyveinket részletesen bemutatjuk, így könnyebben megítélhető, hogy alkalmasak-e arra, hogy a tanulók kezébe adva segítse az egészséges fejlődésüket. Meggyőződhetnek arról, hogy vajon kiválthat-e ellenérzést a könyv a tartalmával, mondanivalójával a szülőkben, a gyerekekben vagy a pedagógusokban. "

Tuti menü