Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Táplálkozás - prevenció képes leírás - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu
részletek »

Táplálkozás - prevenció - Prevenció - betegség-megelőzés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: prevencio.tlap.hu » Táplálkozás - prevenció
Keresés
Találatok száma - 19 db
5 dolog, amiért érdemes halat enni

5 dolog, amiért érdemes halat enni

Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon. A halak elsősorban az ünnepekhez kötődnek nálunk, pedig kívánatos lenne nagyobb mennyiségben és gyakrabban fogyasztani. De miért is előnyös az omega-3 zsírsavakat tartalmazó tengeri halak fogyasztása? Meggyőző érvek.

90 napos diéta

90 napos diéta

Hazánkban rendkívül népszerű a sokak szerint amerikai sportorvosok által kidolgozott 90 napos diéta. Ez a diéta a különböző tápanyagtípusok szétválasztására épül. A diéta alatt a protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok váltakoznak egymás után, mely napok sorrendjét nem szabad megváltoztatni.

A tej véd a csontritkulástól - prevenció

A tej véd a csontritkulástól - prevenció

A kalcium és a tejtermékek fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzésben és a krónikus betegségek megelőzésében. A csontsűrűség a harmincas éveink környékén éri el csúcspontját, ezért kiemelten fontos, hogy a fiatal felnőttek elegendő kalciumot, fehérjét és D-vitamint vegyenek magukhoz tejtermékek formájában, hogy megelőzzék a csontritkulás későbbi kialakulását. A Journal of Nutrition Education and Behavior július/augusztusi számában a kutatók azt írják, hogy a fiatalok csökkentik a kalcium-és tejtermékfogyasztást, amint a húszas éveikbe lépnek.

Vitamin magazin hírek
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb?
Gyerekvitaminok - Melyik a legjobb? Az egészséges életmód kialakítása úgy gondolom szerves részét képezi a gyermeknevelésnek. A szülők óriási felelőssége, hogy a szoptatás után, a gyermek számára milyen életmódot és táplálkozási szokásokat vezetnek be. A szülőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a környezetszennyezés, a mezőgazdaságban használt műtrágyák és gyomírtószerek következtében...
Gátak a gyógyulás útjában!
Gátak a gyógyulás útjában! Hippokratész: - A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a...
Gyógyulás rákból!
Gyógyulás rákból! Manapság már minden gyógynövénynél, gyógygombánál, vitaminnál és...
Amit az egészséges táplálkozásról tudni kell

Amit az egészséges táplálkozásról tudni kell

Egészséges táplálkozásról sokat hallunk mostanában, mégis nehéz eligazodni az egymásnak ellentmondó információhalmazban. Első lépésként tisztázzuk le mit is jelent az egészséges táplálkozás fogalma. Sokan egészséges ételek fogyasztását értik alatta. Az egészséges étel nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető. Viszont vannak olyan ételek, italok, amelyek fogyasztása gyakrabban, másoké jóval ritkábban ajánlott. Az egészséges táplálkozás a különféle ételek és italok megfelelő arányban és mennyiségben, kellő változatossággal történő rendszeres fogyasztása. Ezáltal a betegségek kockázatát minimálisra csökkenthetjük.

Antioxidáns levek és Italok

Antioxidáns levek és Italok

Olyan különleges, minőségi készítmények, melyek többféle gyümölcs értékes hatóanyagait tartalmazzák, így nemcsak az egészség megőrzésére, de a betegség megszüntetésére is kitűnően alkalmazhatók. A gyümölcslevek antioxidáns és immunerősítő hatásúak, a bennük lévő vitaminok és nyomelemek révén megkötik a betegségek kialakulásáért felelős, káros szabadgyököket. Védik a szív és az érrendszer egészségét, daganatos megbetegedések ellen is ajánlott a fogyasztásuk. Kitűnőek gombák, vírusok és baktériumok okozta fertőzések esetén, gyulladáscsökkentő hatásúak. Ezek a gyümölcslevek természetes táplálékkiegészítők.

Borozzunk bátran! Egészségesebb, mint hittük

Borozzunk bátran! Egészségesebb, mint hittük

A vörösbornak már eddig is több, kedvező egészségügyi hatást tulajdonítottunk, de egy összefoglaló tanulmány szerint az élvezeti hatása miatt ugyancsak szívesen fogyasztott szeszital a szív- és érbetegségek, a rosszindulatú daganatok vagy a cukorbaj megelőzésére egyaránt alkalmas.

Egészséges táplálkozás

Egészséges táplálkozás

Jövőnk kulcsa az étrendünkben van Ne azért élj, hogy egyél, hanem azért egyél, hogy élj, sőt az vagy, amit megeszel. Még folytathatnák a sort számos régi bölcselettel, amelyek elhangzása néha már közhelyesnek tűnik, de tagadhatatlan tény, hogy van igazságalapjuk. Mint ahogyan az is köztudott, hogy mi, magyarok meglehetősen rosszul táplálkozunk. Ezt alátámasztják a különböző eredetű betegségek statisztikai adatai is. Több mint 500 ezer honfitársunk él a 2-es típusú diabétesz (cukorbetegség) árnyékában, amely nemcsak az idős generációt érinti, hanem a felnőtt lakosság körében is egyre gyakoribb, ráadásul már az egészen fiatal generációt, a 6-7 éves korosztályt is érinti. És ott vagyunk Európa élbolyában a szív- és koszorúér-megbetegedések okozta halálozás tekintetében is. Ezek amolyan civilizációs betegségnek számítanak, mert okozati tényezőik között szerepel az elkényelmesedett, mozgásszegény életmódunk, a gyorséttermek kínálatának mértéktelen terjedése, a cukros üdítők, édességek, a finomított fehér kenyér és az alkoholos italok. Helyesen összeállított étrenddel megelőzhető lenne a nők jelentős részénél az osteoporosis, a csontritkulás.

Emésztési problémák megelőzése

Emésztési problémák megelőzése

Dr. Hummel Zoltán, a prímbiotikum felfedezőjének, a béltisztítás (méregtelenítés), a bélflóra-helyreállítás és a székletszabályozás szakértőjének oldala. Rengeteg civilizációs hatás ér minket, másrészt a háttérben meghúzódó üzleti érdekek pedig nem mindig őszintén segítik elő azt, hogy a hétköznapi emberek egyáltalán hiteles információk alapján tudjanak tájékozódni, hogy mi is az egészséges. Dr. Hummel Zoltán segít Önnek abban, hogy hogyan érje el ideális testsúlyát, és hogyan nyerje vissza életerejét. Ha kérdése van az egészséges táplálkozással, fogyással kapcsolatban, vagy például meg szeretné tudni, hogy lehet megőrizni a zöldségek, gyümölcsök értékes tápanyagait tárolás és elkészítés során, iratkozzon fel az 1 hónapos Táplálkozási reformprogramra.

Étrendkiegészítők - Biokedvenc Webáruház

Étrendkiegészítők - Biokedvenc Webáruház

Étrendkiegészítők és vitaminok, búzakorpa, spirulina, isoflavinok és kozenimek, táplálkozás támogató termékek a Biokedvenctől, mind ellenőrzött biológiai gazdaságból. Védje meg egészségét biotermékekkel, előzze meg a betegségek kialakulását természetes úton, úgy hogy állandóan biztosítja a szervezete számára szükséges tápanyagokat és vitaminokat.

Hirdetés
Étrendkiegészítők az egészségért

Étrendkiegészítők az egészségért

A táplálékkiegészítők nem gyógyszerek és még csak nem is szükséges rosszként tekintendőek, hanem a jelen korban egy szinte nélkülözhetetlen plussz segítség a szervezetnek. A jövőkép nyilván hangsúlyozottabbá teszi majd szerepüket, ezért is érzem küldetésemnek ezen gyógynövényi és egyéb kivonatok megismertetését nem csak sportolókkal, hanem mindenki mással is!

Flavin7 - Étrendkiegészítő

Flavin7 - Étrendkiegészítő

Tudja-e Ön, hogy az egyik legjobb befektetés az egészség megőrzése? Megtesz-e Ön mindent egészsége védelme érdekében? A Flavin7 termékek használatával viszonylag csekély ráfordítással megelőzheti az emberi szervezetet fenyegető betegségek kialakulását. A Flavin7 készítmények gyógyszernek nem minősülő étrendkiegészítők, melyek előállításához csakis természetes alapanyagokat használnak fel. Webáruházunkban részletes tájékoztatást olvashat az egyes termékek immunrendszerre kifejtett jótékony hatásairól.

Flavin7 - Flavitamin

Flavin7 - Flavitamin

A Flavin7 táplálékkiegészítők növelik a szervezet ellenálló képességét, fontos szerepet játszanak a fertőzésekkel szembeni védekezésben. A WellnExpress által forgalmazott termékek köre egy tudatos kiválasztás eredménye. Termékeink olyan természetes alapanyagokból készülnek, melyeket az emberiség már évezredek óta használ egészségének megőrzése érdekében.

Fogyókúra - Édesgyökér

Fogyókúra - Édesgyökér

Mivel napjainkban az embernek egyre kevesebb ideje jut arra, hogy odafigyeljen az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, rövid idő alatt jelentős súlyfelesleget szedhet magára. A Flavin7 édesgyökér kivonatának alkalmazásával úgy szabadulhat meg felesleges kilóitól, hogy nem kell végigélnie a fogyókúra gyötrelmeit. Termékünk segítségével, a Glabridin nevű flavonoid tartalmának köszönhetően, visszaszerezheti ideális testsúlyát.

Grapefruitmag csepp

Grapefruitmag csepp

Mivel ez az egyik legerősebb természetes antibiotikum, legyen szó bármilyen fertőzésről, még a visszatérő problémákat is képes megszüntetni. A grapefruitmag kivonat külsőleg és belsőleg is használható fertőtlenítésre, a szervezetet éppúgy tisztítja, mint a háztartást. Több száz kórokozóval szemben igazolták hatékonyságát, melyek a legtöbb fertőzésért felelősek. A grapefruitmag kivonat a bélrendszert megszabadítja a parazitáktól, melyek hasmenést és émelygést okoznak. A tüdőrák kialakulását is megelőzhetjük a grapefruitmag csepp rendszeres használatával.

Magas ásvány tartalmú étrend-kiegészítők

Magas ásvány tartalmú étrend-kiegészítők

Magyarországon a Trace Minerals Research prémium kategóriájú táplálékkiegészítő termékcsalád az egyetlen, mely az összes nyomelemet jól hasznosuló formában biztosítja szervezetünk számára. Hiába szedünk bármilyen kiváló étrend kiegészítőt, ha nem pótoljuk az összes nyomelemet, a várt hatás nem jelentkezik, vagy átmeneti lesz! Nézzen körül a DrMineral Webáruházban, és válogasson a kizárólag természetes forrásból származó, magas ásvány tartalmú ízületvédő és porcvédő termékek, energetizáló termékek, gyermekeknek való vitaminok és ásványok, lúgosító termékek, multivitaminok, folyékony ásványok, fogyókúrás és emésztést elősegítő termékeink közül.

Melyik vitamin a legjobb?

Melyik vitamin a legjobb?

Melyik vitamin a legjobb? Az hogy vitaminokra szükség van, nem kérdés. 'A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, viszont kellő mennyiségben az előállítására nem mindig képes, ezért tápanyag formájában kénytelen hozzájutni. Az emberi szervezetnek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége ahhoz, hogy enzimek, hormonok és egyéb kémiai anyagok ezrei kifejthessék hatásukat.' Wikipédia Szentgyörgyi Albert professzor is megmondta, hogy a vitaminok olyan anyagok, amelyek akkor betegítenek meg, ha nem szedjük be őket! A gyógyszergyárak is felfigyeltek a vitaminok szerepének felértékelődésére, és nem akartak kimaradni ebből a bizniszből. Azonban a gyógyszergyári, gyógyszertári vitaminoknak nem sok köze van a természetben található vitaminokhoz, azok előfordulási formájához!

Mint hal a vízben: egészség és halfogyasztás

Mint hal a vízben: egészség és halfogyasztás

A táplálkozási trendek világszerte megfigyelhető változása (a szükségesnél több energia- és kevesebb rostbevitel) mellett a lakosság egészségét nagymértékben befolyásolják az országonként eltérő élelmiszer-fogyasztási szokások. Azokban az országokban például, ahol az emberek asztalára rendszeresen kerül hal, jóval kevesebb a szívbeteg. Felmérések bizonyítják, hogy a grönlandi eszkimók vagy a japán halászok között jóval kisebb arányú a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, mint azokban az országokban - köztük hazánkban is -, ahol az emberek nem esznek napi rendszerességgel halat.

Tuti menü